ماکت سازی از جمله هنرهای اولیه است که دانشجویان و دانش آموزان برای اجرای طرح اولیه و همینطور افزایش خلاقیت انجام میدهند. برای ساخت ماکت از متریال های گوناگونی استفاده می شود مانند: مقوا، فوم، چوب، ام دی اف، ورق های پلاستیکی و… از جمله بهترین جنس ها برای ساخت انواع ماکت (کوچک یا بزرگ) یونولیت است.
مزایای استفاده از یونولیت برای ماکت سازی
یونولیت متریالی ساخته شده از فرآیند های پتروشیمی است که در صنعت بسته بندی و عایق کاری نیز استفاده های زیادی از آن می شود و یکی از بهترین گزینه ها برای ماکت سازی است. معمولا در فروشگاه ها ورق های یونولیتی با ضخامت های مختلف (از یک سانت به بالا) موجود است و بخاطر برش آسان، شکل پذیری راحت، قابلیت رنگ شدن و موارد دیگر که در ادامه به آن اشاره میکنیم برای ماکت سازی و ساخت کاردستی بسیار مناسب است؛
برش آسان یونولیت
برای ایجاد برش های ساده در یونولیت نیاز به هیچ وسیله خاصی نیست و با یک چاقو تیز یا تیغ کاتر میتوان آن را برش داد. اگر شکل خاصی مدنظرتان باشد یا به تمیز بودن لبه های برش خورده یونولیت نیاز دارید میتوانید از سیم المنت داغ شده برای برش استفاده نمایید. برای اینکار بهتر است الگوی مورد نظر خود را ابتدا با مقوا برش دهید و به صورت موقت روی یونولیت بچسبانید(بطور مثال با سوزن ته گرد) سپس با رد کردن ورق یونولیت از کنار المنت برش به راحتی انجام می شود. در ضمن اگر حجم و حساسیت ماکت تان بالاست میتوانید از برش لیزری یا دستگاه های cnc برش یونولیت هم استفاده کنید.
انعطاف پذیری یونولیت
یونولیت از دانه ها یا گرانول های پودری تشکیل شده است و بافت نرمی دارد و به راحتی می توان به آن شکل داد. حتی با یک سمباده نرم و مقداری صبر و حوصله میتوان انحنا و اشکال مختلف را که در ماکت سازی به آن نیاز دارید با یونولیت ایجاد کرد.
قابلیت رنگ پذیری
با تمام رنگ های پایه آب میتوان یونولیت را رنگ کرد. رنگ هایی مثله رنگ پلاستیک یا اکرلیک که با آب رقیق می شوند برای رنگ کردن ماکت یونولیتی مناسبند. برای جذاب تر کردن ماکت میتوانید از پودرهای اکلیلی نیز هنگام رنگ آمیزی استفاده کنید.
چسباندن یونولیت
قابلیت چسب پذیری متریال در ماکت سازی بسیار حائز اهمیت است. به عنوان مثال شما در حال ساخت ماکت یک ساختمان هستید و برای مونتاژ کردن دیواره های باید از چسب استفاده کنید. یونولیت چسب مخصوص به خود را دارد که معمولا در فروشگاه های لوازم تحریری یا ابزارفروشی ها با نام چسب آهو فروخته میشود. البته مانند رنگ، از تمام چسب های پایه آب مانند چسب چوب نیز میتوان برای چسباندن یونولیت به هم و یا چسباندن یونولیت به مقوا، چوب و جنس های دیگر استفاده کرد.
قیمت مناسب
ورق یونولیت جزو ارزان قیمت ترین متریال های موجود در بازار برای ماکت سازی است. یونولیت با ضخامت های مختلف در فروشگاه ها موجود است و میتوان از ضخامت های بالای آن برای ساخت ماکت های حجیم استفاده کرد. لیست قیمت یونولیت در سایت ما موجود است و میتوانید آن را با متریال های دیگر مقایسه کنید.
معایب یونولیت برای ساخت ماکت
در بالا به تعدادی از مزایای استفاده از ورق های یونولیت یا پلاستوفوم برای ماکت سازی اشاره کردیم که شاید مهم ترین آن قیمت مناسب مخصوصا برای ماکت های بزرگ می باشد. در این قسمت میخواهیم به معایبی که باعث شده از این جنس بسیار کاربردی کمتر استفاده شود اشاره کنیم:
کثیف کاری!
شاید شما هم اولین چیزی که بعد از شنیدن اسم یونولیت از ذهنتان میگذرد، دونه های ریز پخش شده آن که مانند برف است باشد! این موضوع غیر قابل انکار است بطوری که حتی در ساختمان سازی هم جدیدا کمتر از یونولیت سقفی استفاده می شود و سازه های جدید جایگزین آن شده اند.
شکننده بودن
ورق های یونولیت موجود در فروشگاه ها معمولا دانسیته پایین هستند و یا نیمه فشرده اند. ضخامت های پایین این ورق ها قابلیت تحمل ضربه را ندارند و اگر ماکت شما باید دائمی باشد امکان شکستن یا لب پر شدن دارند. البته یونولیت های فشرده نیز قابل سفارش است که از آن ها حتی برای نمای بیرونی ساختمان ها استفاده می گردد. به طور مثال اکثر شهرک های سینمایی و دکورهای فیلم برداری با یونولیت فشرده ساخته شده اند.
در دسترس نبودن و کمبود فروشندگان
از دیگر مشکلاتی که باعث ماکت سازان بخاطر آن کمتر به سراغ این جنس می آیند کم بودن فروشگاه های فروش یونولیت یا خارج از محدوده بودن آن هاست. به طوری که اگر در گوگل یونولیت را جستجو کنید عبارت از کجا یونولیت بخرم از عبارت های پیشنهادی آن است!
سفارش ساخت ماکت یونولیتی و خرید آن
مجموعه ی ما میتواند برای ساخت ماکت یونولیتی از طرح های بزرگ و دکورهای نمایشگاهی و سینمایی بزرگ گرفته تا انجام کاردستی کوچک مدرسه می تواند در تهیه جنس اولیه، برش و ساخت به شما خدمت رسانی کند. ما امکان برش یونولیت با المنت، دستگاه لیزر، دستگاه سی ان سی را داریم و توان ساخت اکثر ماکت های دوبعدی و سه بعدی طراحی شده (کامپیوتری و دستی) را داریم.
درصورتی که نیاز به راهنمایی بیشتر در این زمینه دارید میتوانید از طریق راه های ارتباطی با ما تماس بگیرید و نمونه کارهای ما را مشاهده کنید.